MENY
Top header_doktorse_1157x260_Intervju.jpg

Kronans Apotek i samarbete med Doktor.se

Från första vårdkontakt till medicin i handen på rekordtid. Doktor.se är en av Sveriges största digitala vårdgivare. Genom det här samarbetet får du som kund hos Kronans Apotek tillgång till snabb sjukvård direkt i mobilen, via appen Doktor.se.

Din genväg in i vården

Med appen kan du snabbt och enkelt få träffa en sjuksköterska eller läkare – direkt i telefonen, via en chattfunktion med möjlighet till videosamtal. 

Du kan snabbt få hjälp med både undersökning och diagnos, och vid behov kan du få en remiss för kompletterande läkabesök. Men du kan faktiskt också få direkt behandling av vissa besvär som lämpar sig för digital vård.

Under ditt samtal på Doktor.se kan du få nya recept utskrivna, och recepten kan du sedan direkt hämta ut på KronansApotek.se. Du väljer själv om du vill hämta ut medicinen hos ditt lokala apotek eller få varorna hemskickade med posten utan kostnad.

Som sagt, från första vårdkontakt till medicin i handen på rekordtid.

Dina fördelar som kund

Via Doktor.se får du stöd hela vägen genom vården:

  • Fria samtal via chatt och videosamtal med specialistsjuksköterskor och barnmorskor.
  • Fria samtal via chatt och videosamtal med läkare och psykologer.
  • Fri kartläggning och bokning av den snabbaste vägen genom både offentlig och privat sjukvård.
  • Fri hemleverans av läkemedel och egenvårdsartiklar (som vanligt).

Kom igång med Doktor.se

Ladda ner appen, logga in med BankId och du är redo för din första digitala vårdkontakt.

 

Mer om Doktor.se

Doktor.se har en omfattande organisation med specialistsjuksköterskor, läkare och psykologer för att kunna hantera alla inkommande ärenden. När du tar kontakt med Doktor.se får du svar av specialiserad vårdpersonal inom tre minuter, oavsett om du ringer eller använder chatten i telefonen. 

Under samtalet får du råd och behandling digitalt. Den första kontakten är alltid med en sjuksköterska. Eventuellt slussas samtalet sedan vidare till specialistsjuksköterska, läkare eller psykolog, antingen digitalt direkt eller så försöker man hitta en fysisk tid som passar.

Intervju med Martin Lindman

Vi ställde några frågor till Martin Lindman, grundare och vd för Doktor.se:

Vad är den största fördelen med Doktor.se?

Vi har väldigt hög slutförandegrad och kan hjälpa i princip alla patienter som hör av sig idag.

Hur skiljer ni er från andra digitala vårdgivare?

En skillnad är att vi svarar snabbare än våra konkurrenter, men den största skillnaden är att vi hjälper patienten på ett enkelt sätt oavsett vårdbehov - både med digital vård eller genom att hjälpa patienten att komma i kontakt med fysisk vård. Den första kontakten hos oss är också kostnadsfri då vi anser att det är viktigt att alla på ett enkelt sätt ska kunna komma i kontakt med vårdpersonal för att utröna vårdbehovet, precis som hos 1177.

Vad är då skillnaden mot 1177?

Då vi har säker inloggning med Mobilt Bank-ID så kanvi ta vårdärendet mycket längre än vad 1177 kan. Vi har förutom sjuksköterskor även specialistsköterskor, barnmorskor, läkare och psykologer på plats.

Vi kan utöver rådgivning utföra upp till 60% av alla primärvårdsärenden digitalt. Det gör att vi framförallt har mycket högre slutförandegrad. Att kunna se patienten via mobilkameran eller skicka bilder under konsultationen är också en stor skillnad mot 1177.

Angående debatten om nätläkare, hur påverkar de digitala vårdgivarna den övriga vården?

De digitala lösningarna är en stark och mycket viktig del i vårdens framtida utbud, men ska ses som ett komplemen ttill den fysiska vården. Det finns fantastiska möjligheter att förbättra vården med digitala verktyg, och det behövs för att hantera den vårdproblematik som finns nu, med allt sämre tillgänglighet och färre vårdplatser. Det finns väldigt mycket effektivitet att hämta genom att på ett snabbare sätt se till att patienter hamnar rätt inom vården.

Vi anser att behovet att filtrera och sortera vården är stor och att digitaliseringen inom området inte är synonymt med att träffa en läkare via videosamtal. Det finns dessutom väldigt många digitala verktyg som kommer att underlätta för kroniker framöver.

Under våren kommer Kronans Apotek och Doktor.se inleda ett exklusivt samarbete där användare bl.a. kommer att kunna få recept och receptförnyelser direkt i appen och sedan få sina läkemedel skickade direkt hem till dörren, utan extra kostnad.