MENY

LedningsgruppKronans Apoteks Ledningsgrupp

Anders.jpg

Anders Torell

VD

Anders har gedigen erfarenhet från handel efter 14 år inom ICA koncernen. Bland annat med ansvar för verksamheten i Estland, de största enheterna i Sverige och nu senast som programdirektör med ansvar för utvecklingen av företagets digitala strategi. Innan dess var Anders i sju år på olika bryggeri och dryckesföretag både i Sverige och internationellt.

Anna Wallenberg

Drift- & Försäljningsdirektör

Anna har lång erfarenhet av arbete inom detaljhandel, inom såväl marknad och försäljning som inköp. Anna har varit med sedan starten av Kronans Apotek (då Kronans Droghandel) bla. som chef för Sortiment & Inköp Egenvård. Hon har också arbetat för Oriola AB som ansvarig för att sätta upp affärsområde Apotek med grossisttjänster för apotekskedjor. Innan Anna kom till Kronans Apotek arbetade hon mer än tio år som management konsult på Accenture där hon ledde strategi- och förändringsuppdrag inom olika segment inom detaljhandeln.
karin midja.jpg

Karin Söderberg

KVALITET- & FARMACIDIREKTÖR

Karin är legitimerad apotekare med lång erfarenhet från ledande befattningar från såväl apoteksbranschen som från läkemedelsindustrin. Hon har framför allt arbetat med försäljning, marknadsföring och tjänsteutveckling inom bl a Astra, KabiPharmacia, ApoteketAB och ApoteketFarmaci.

Gunilla Winlund

HR-Direktör

Gunilla har en lång erfarenhet inom HR-området och hon var med och byggde upp apotekskedjan Medstop, som sedermera fusionerades med Kronans Droghandel och blev Kronans Apotek. Dessförinnan kom hon från V&S Group (Vin & Spritkoncernen), där hon var koncernens HR direktör under många år. Dessförinnan har hon innehaft ledande HR positioner inom försäkrings- och finansvärlden.
1.jpg

Eero Lamminen

CONTROLLERDIREKTÖR

Eero har arbetat i flera olika positioner inom finans hos Oriola Group. Innan han började på Kronans Apotek, var han ansvarig för Group Controlling på huvudkontoret i Espoo, Finland. Tidigare Eero har arbetat med bl.a. Business controlling och finansverksamhet både i Finland och Ryssland.

2.jpg

Carl-Johan Loo

ETABLERINGSDIREKTÖR

Carl-Johan har lång erfarenhet inom detaljhandel varav de senaste 15 åren inom etablering. Han har varit med och byggt upp butikskedjor både på den nordiska och svenska marknaden med bland annat Teknikmagasinet och Tele2. Sedan 2013 har Carl-Johan arbetat som etableringskonsult inom både restaurang och detaljhandel på Gate46. Från 2015 har Carl-Johan jobbat heltid som konsult med etableringar och etableringsfrågor för Kronans Apotek .  

8802687549470.jpg

Andreas Rosenlund

Informationsdirektör

Andreas har en bakgrund som journalist och var med och startade tidskriften Expo tillsammans med Stieg Larsson. Andreas har arbetat på Apoteket AB som pressekreterare och presschef och har också arbetat på De Handikappades Riksförbund som pressekreterare.

karin.jpg

Karin Mineur

IT-DIREKTÖR

Karin har en gedigen detaljhandelserfarenhet från olika positioner inom IT, Supply Chain och Inköp. Hon arbetade många år inom Axstores, Axel Johnson AB, med butikskedjorna Åhléns, Kicks och Lagerhaus. Innan starten på Oriola-KD och Kronans Apotek var Karin management konsult med fokus mot strategisk affärsutveckling inom Retail. Hon jobbade då med fler marknadsledande bolag, exempelvis ICA, H&M och Synsam. 

_23A4579_webb.jpg

Charlotte Stenbeck

AFFÄRSUTVECKLINGSDIREKTÖR

Charlotte har många års erfarenhet av affärsutveckling inom retail och apoteksverksamhet. Hon har jobbat 11 år som konsult på EY (Ernst & Young) med att driva strategi- och utvecklingsprojekt inom sortiment, inköp, supply chain och IT - både i Sverige och internationellt. Under flera år jobbade Charlotte i uppdrag åt en av de större privata apoteksaktörerna. Närmast kommer Charlotte från Plantagen där hon var affärsutvecklingschef.